A fost odata in Romania VI

Locatia curenta::/, Blog, Povestile Matildei, Romania/A fost odata in Romania VI

A fost odata in Romania VI

Excursia noastra se apropia de jumatate moment in care trebuia sa ajungem la Suceava.  Ziua plecarii din Cluj a fost una dintre cele mai frumoase pentru mine. E adevarat ca plecasem de ceva vreme din Bucuresti si mersesem pe multe drumuri deja care mai de care frumoase. Insa in acea zi,  trecand de la Bistrita spre Vatra Dornei am avut probabil una dintre  cele mai tari “super speciale” ale traseului: Pasul Tihuta. Asfalt proaspat si curat ( cred ca era primul an dupa re-amenajarea lui), curbe excelente, trafic putin, vreme buna.  Si nimic din toate astea nu se anuntau in ceata prin care am plecat din Cluj…

Si totusi…ceva timp si kilometri mai tarziu…

De la o vreme a bagat si Andreea de seama ca nu prea mai zic nimic si ca nu prea mai e rost de poze ci de privit si pur si simplu calatorit. Tihuta a fost unul din drumurile alea pe care, daca mergi, intelegi care e treaba cu motocilismul asta.  Probabil ca isi dorea sa nu fie pasager ci sa piloteze “cu mana ei” pe acolo. Dar cum Danut era departe a trebuit sa se multumeasca cu locul din spate. Deocamdata. Si sa se tina bine.

Nici mie nu imi venea sa opresc deloc asa ca, nu imi ramane decat sa va invit sa treceti pe acolo si va urez sa aveti o zi cu soare cum am avut si noi.

Ajunsi in Suceava ne-am oprit la rude si apoi am trecut mai departe spre Darmanesti, satul in care am crescut. In ziua urmatoare urma sa aiba o mare nunta in familie, la care aveam sa luam si noi parte. A fost interesant sa vad cum datinele vechi se agata de un prezent invadat de ocidentalisme. O imbinare ciudata si pe alocuri nepotrivita dintre simplitatea si bucuria satului vechi si izolat cu stralucirea artificiala si banii adusi de munca in “vest” ( sau Sud ca sa fim cinstiti si sa includem si Italia).

Probabil peste ceva vreme (nu prea multa ) cele vechi vor fi complet inlocuite de “nou”. Sau poate totusi nu. La urma urmei Biserica a ramas aceeasi. Din lemn, veche, avand stele pictate pe tavan, cocotata pe deal alaturi de tintirimul stramosilor.

2013-09-29T20:52:48+00:00 By |0 Comments

Leave A Comment