Dobrogea de august

Locatia curenta::/, Blog, Povestile Matildei, Romania/Dobrogea de august

Dobrogea de august

Ne apropiem cu pasi repezi ( de fapt mai incet decat taratul melcului daca ma gandesc cand am inceput aceasta serie de povestiri…) de finalul turei noastre prin Romania. Plecand de la Focsani aveam de ajuns in acea zi undeva in Dobrogea, langa Tulcea, la mosia lui Nico.  Dupa ce multumim inca o data gazdei noastre moldovence, luam deci drumul Galatiului cu gandul sa trecem Dunarea cu bac-ul. Din pacate nu apucam sa vedem prea mult din Galati caci nu ne ratacim mai deloc si ajungem direct la bac. Acolo aflam ca una este boemul Calarasi ( unde motociclistii mai trec si gratis cu bac-ul ) si alta este metropola Galati unde totul este pe bani. Bilete pentru toata lumea la bac. Inclusiv pasager. Pai nu e clar?

Dar macar platim mai putin decat masinile asa ca ne pastram buna dispozitie. Cu atat mai mult cu cat ajunsi pe “tarmul celalalt”  dam de niste drumuri proaspat renovate prin cine stie ce fonduri ce au scapat (minune) de “evaporare”.  Era deja a 10 zi cu vreme buna. Mult soare, multa liniste, cale libera si peste tot in jur doar minunea lui Dumnezeu.

xanax online pharmacy without prescription

Si ca de obicei, nu aveam un plan foarte bine conturat. Trebuia sa ajungem seara pe undeva pe langa Tulcea intr-un sat despre care stiam de la Nico aproximativ pe unde este. In rest… ne uitam pe harta si alegem ce ni se pare interesant.

Gasim in drumul nostru si stravechea cetate de la Enisala. Pentru prima data. Odata ajunsi ne-am promis ca o sa mai venim.

Apoi continuam drumul spre locul de odihna, intorsi din drum si incurcati putin de armata romana care executa nu stiu ce teste mai sus de Jurilovca. Dar cu tot cu detur, ajungem cu bine in satul natal al lui Nico unde o cunoastem pe domna Tincu, o mama joviala si plina de glume. Suntem invitati in gradina la o cina unde fructele si legumele se luau direct “de la sursa”. Poate un pepene? Poate niste rosii? Castraveti? Nici o problema, taiai ce vroiai, spalai in galeata adusa special in acest scop si gata, pofta buna!

La timp pentru a prinde apusul dobrogean de un rosu aprins.

Adormim neintorsi. Multumim foarte mult.  A doua zi urma sa inceapa aventura din Delta.

2013-09-29T20:53:14+00:00 By |1 Comment

One Comment

  1. CharlesEagew March 16, 2019 at 5:55 pm - Reply

    hOur company offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health portal in case you want to look better with a help generic supplements. Our company offers a wide variety of supplements. Take a look at our health contributing portal in case you want to look healthier. Our company provides herbal non prescription products. Take a look at our health contributing portal in case you want to look healthier. Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health portal in case you want to look healthier with a help of general health products. Our company offers a wide variety of non prescription products. Visit our health website in case you want to look better with a help general health products. Our company provides a wide variety of non prescription products. Visit our health portal in case you want to look better with a help health products.
    Our company offers herbal health and related products. Visit our health contributing site in case you want to feel better. Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Visit our health portal in case you want to to feel healthier. Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health site in case you want to strengthen your health with a help generic supplements. Our company provides supreme quality general health products. Look at our health contributing site in case you want to look healthier. Our company offers herbal pharmacy. Take a look at our health contributing portal in case you want to feel better.

Leave A Comment