Drumul Ariesenilor

Drumul Ariesenilor

Scurtul ragaz in Apuseni se terminase. Urmau 2 zile ale caror drumuri trebuiau sa ne duca intr-un final la Suceava.  Cam compas deci spre Est si ceva variante de drumuri si popasuri.  In prima zi aveam sa urmam cursul Ariesului, un vechi drum incarcat de istorie romaneasca.  In zilele noastre insa el poarta numele de Drumul National 75 un nume sec al unui drum considerat secundar insa tocmai pentru ca este mai putin circulat, merita parcurs. Privelistile sunt exceptionale pe alocuri, iar drumul in sine este plin de surprize. Placute, daca esti atent la ele…

Prioritate de dreapta...

Prioritate de dreapta...

Depasire pe linie continua

Depasire pe linie continua

Cedeaza trecerea

Cedeaza trecerea ?

Povestea zilei este una scurta. Intrasem deja intr-o rutina a calatoriei. Una… pozitiva as putea spune. Ne bucuram de privelisti si de drum fara a ne mai ingrijora de “opriri” sau de “unde o sa dormim”. Asa se face ca, pe drum fiind, ne aducem aminte ca Andreea stie pe cineva in Cluj la care am putea dormi. Dam un telefon si toate fiind in buna ordine consideram rezolvata problema destinatiei finale pentru ziua in curs.

Odata ce ne-am apropiat de Turda soseaua a redevenit aglomerata. Am arjuncat numai un ochi spre Cheile Turzii, un loc pe care l-am vizitat acum ceva vreme cu B12 si de care ma leaga amintiri foarte frumoase.

Cheile Turzii

Cheile Turzii

Clujul si al sau DN1 de pe dealul Feleacului

Clujul si al sau "DN1" de pe dealul Feleacului

Profitand de numarul redus de kilometri, avem ragaz si de o plimbare prin Cluj. Oras frumos, cu oameni politicosi. Dar scurta vizita mi-a lasat totusi impresia ca nu as vrea sa ma mut acolo. Mi s-ar parea ca nu am rezolvat mare lucru daca m-as muta dintr-un oras foarte aglomerat si poluat intr-unul pe cale sa devina… foarte aglomerat si poluat. Vom ramane deci deocamdata in Bucuresti.

2013-09-29T20:52:35+00:00 By |0 Comments

Leave A Comment