Inainte de plecare – I

Locatia curenta::/, Calatoriile lui Gunnar/Inainte de plecare – I

Inainte de plecare – I

In acest prim episod aflam ca: avionul nu-i ca autobuzul, eu conduc pentru prima oara un Mercedes iar Andreea e muscata din nou de cel mai bun prieten al omului.

Inainde de a incepe cu subiectele anuntate, sa vedem care e treaba cu aceste “anunturi”? Pai simplu:

Pe principiul, daca treaba nu facem, macar sa vorbim despre ea, site-ul fiind gata si dorinta noastra de calatorie mare,  hai sa vorbim despre unele si altele dintre pregatirile de plecare.

Dar sa incepem:

– Mai este putin pana la data plecarii – care data a plecarii nici ea nu se cunoaste exact inca –  si totusi atat de multe mai sunt inca de clarificat. Printre acestea si punctul legat de cum exact o sa zburam noi in America. Pai cu avionul, desigur…

Insa nu e asa simplu. De curand am aflat ca daca iti iei bilet de avion doar dus (one way) poti avea surpriza la aerport ca ti se refuza imbarcarea. Asta chiar daca ai viza valida pentru tara in care mergi. De ce la imbarcare ati putea intreba? Ei bine se pare ca daca ajungi la destinatie si politia de frontiera nu te lasa sa intri in respectiva tara (pe motiv ca esti banuit de emigrare ilegala) ei bine, atunci esti responsabilitatea companiei aeriene care te-a adus. Ea trebuie sa iti dea de mancare, cazare in aeroport si alte cele, pana cand se rezolva problema. Au fost cazuri cand au stat oamenii si cate o saptamana pana cand s-a rezolvat. Insa sunt si cazuri (majoritatea sper eu) in care nu sunt probleme de acest fel. Totusi companiile aeriente sufla si in iaurt si impun uneori conditii ciudate. Totul este insa la discretia celor ce se vor gasi atunci la check-in si la imbarcare. Sa nadajduim deci in oameni intelegatori la aeroport cand ” va sa fie”

– Dupa cum povesteam aici, cei de la ElfWorkshop mi-au dat o cutie in care se cara motociclete. Ieri am reusit in sfarsit sa o si ridic de la sediul lor. Cu aceasta ocazie am condus prima data un Mercedes. O dubita Mercedes. Pe deasupra si cu numere de Prahova…

Experienta a fost extraordinara.  Cu o caroserie rosie-galbena, bolidul a facut furori pe strazi, fiind condus cu profesionalism (cu o mana pe volan si una pe geam) prin haosul din Bucuresti.

– Tot ieri, din pacate Andreea a fost muscata din nou de un caine maidanez. Nimic grav insa o noua cursa la spital pentru un “shoot” antirabic. De data asta chiar speram ca este ultima interactiune de acest fel cu patrupedele, fie ele comunitare sau nu. Cu ocazia asta ne-am reamintit cat de napastuiti sunt cei care trebuie sa mearga pe la spital si cat de fericiti ar trebui sa fim ca suntem sanatosi. O buna aducere aminte. Sa nu uitam!

Din fericire totul s-a terminat cu bine si am incheiat seara frumos cu o plimbare spre munte, cu “Mertanu”

Cu masina

 

2014-08-12T21:16:49+00:00 By |0 Comments

Leave A Comment