Africa.02 – Cu manusile-n cui!

Locatia curenta::///Africa.02 – Cu manusile-n cui!

Africa.02 – Cu manusile-n cui!

“De data asta, va fi altfel…”

In ultimii sase ani, fiecare vacanta mare (si foarte mare…) a fost petrecuta mai mult sau mai putin pe doua roti. Fie ca a fost Matilda fie ca a fost Gunnar… fie ca a fost un drum prin Romania sau unul din Alaska pana in Argentina, planurile au fost facute in jurului motocicletei. Ah si partea interesanta este in detalii… caci aceste “planuri” erau foarte vagi. Infim de putine sau nici o rezervare. Fara griji legate de “transport” (doar sa punem benzina). Cazarea era “pe unde ne-o prinde noaptea”.

Ei dar iata-ne in 2014, pregatind plecarea in Africa. Si inca de pe la inceputul anului am dat serios “de greu”. Ne-am edificat destul de repede ca nu vom putea lua si motocicleta cu noi. Pur si simplu ar fi fost un efort (financiar si birocratic) prea mare, pentru numai 2 saptamani de concediu (in total).

Am incercat desigur sa vedem daca putem inchiria ceva acolo. Insa cautarile online s-au impotmolit rapid. Asa ca iata-ne, incet, incet, revenind la o abordare mai clasica, amintire a vremurilor cand nu aveam permis de categoria A. Si stii ceva? Nu e nimic, o sa ne bucuram cat o sa putem de situatie! Da, o sa fie altfel decat “pe motocicleta” insa chiar scriind aceste randuri astept cu nerabdare experienta. Vom lasa deci castile moto, geaca cu protectii si manusile moto acasa. Vom lua cu noi cate o carte buna si o doza mare de curiozitate, pregandindu-ne sa intelegem “mersul trenurilor sau al autobuzelor”.

ID-100284035-001

Pe de alta parte… mi-am dat seama ca nu mai suntem obisnuiti sa facem planuri “stricte”. Cu greu ne-am cautat cazari. Cu greu, tarziu in vara, ne-am convins ca trebuie sa cautam oameni care sa ne ajute cu planificarea traseului acolo. Si asta pentru ca nu vom avea multe zile la dispozitie.

Iata-ne cu mai putin de 2 saptamani inainte de plecare si inca nu am reusit sa avem  “batute in cuie” mai multe lucruri decat aveam in decembrie 2013… adica biletele de avion. Nicio cazare. Niciun tur. Niciun bilet. Nicio rezervare.

737849_484868151554259_1462382476_o-001

E tarziu? Cu siguranta? E prea tarziu? Eu cred ca nu. Sper ca la momentul potrivit, toate se vor aseza asa cum trebuie.

 

lostO sa fie deci “altfel”! Pe curand!

 

*Nota: fotografiile din acest articol nu ne apartin si sunt folosite cu permisiunea autorului

2014-09-15T13:37:43+00:00 By |4 Comments

4 Comments

 1. Cuconashii September 5, 2014 at 7:13 pm - Reply

  🙂 Doamne ajuta! Ni s-a facut dor de voi si am intrat sa vedem ce mai scrieti…si ce surpriza!!! 🙂

  Sa aveti drum bun si cu mult folos!

  Si de abia asteptam povestile!

  Bucurie!

  • Andreea September 7, 2014 at 6:06 pm - Reply

   Cuconasilor, chiar ne intrebam ce mai faceti. Multumim de ganduri. Doamne ajuta!

 2. Adi September 10, 2014 at 8:11 am - Reply

  Vacanta frumoasa si plina de descoperiri 🙂 Abia astept sa vad pozele si istorisirile si de data asta 🙂
  Va imbratisam!

  • Deea September 12, 2014 at 7:33 am - Reply

   Multumim, Adi!

Leave A Comment