Africa.01 – Efecte din trecut

Locatia curenta::///Africa.01 – Efecte din trecut

Africa.01 – Efecte din trecut

2010, sfarsit de vara

Prin ferestrele mari ale aeroportului luminile neoanelor se risipisc spre inserarea de afara.  In tunelul ce duce spre avion este zapuseala. Simt broboanele de sudoare scurgandu-se sub gulerul camasii. Este duminica seara si inca o saptamana de munca este pe cale sa inceapa. Sa inceapa, cu un zbor Turkish spre Ankara. Coada de oameni inainteaza greoi, gatuindu-se la intrarea in avion. Oameni ce pleaca in vacanta, turci ce se intorc acasa si “business-meni”, toti se inghesuie, ca intr-o competitie surda. Un gand isi face loc in inghesuiala.  “De ce?” Din spate primesc un ghiont. Trebuie sa avansez.

—-

2013, sfarsit de decembrie

Dear mister Maruseac, we would like to inform you that <x> miles from your account will expire at the end of this year” scria, printre altele in email-ul lunar pe care il  primesc de la Turkish (si pe care aproape niciodata nu il citesc). Aproape ca uitasem cand a fost ultima data cand am calatorit cu ei.

Pai, oare cate puncte am? Sigur nu pot sa fac nimic cu ele. Dar totusi, nu mai bine intreb?

A doua zi, 30 decembrie, suntem in drum spre arhicunoscutul… “Revelion”. Iesind din Bucuresti, facem dreapta la Otopeni. Oprire scurta. “Incercarea marii cu degetul” cum s-ar spune. Zambet larg, entuziasm, birou Turkish Airlines.

Buna ziua. Am cardul acesta la dumneavoastra. Unde pot ajunge 2 persoane cu milele astea?”

Aaaa, pai ati putea ajunge in Munich sau in <random city from Europe> sau in…

Nene, serios, in Europa o sa ajung eu cumva. Spune-mi un alt loc, mai indepartat asa. Australia?”

Nu. Aveti insa suficiente mile pentru Africa. Va intereseaza?”

Da. Doua bilete pana in Dar Es Salaam va rog

si asa a inceput…

Iata cum zielele petrecute prin avioane si aeroporturi, in interes de serviciu, griji sa nu pierd “conexiunea”, treziri la 4 dimineata pentru a prinde “zborul de 6” , toate… au dus spre 2 bilete cu destinatia Africa.

—-

2014, mijloc de august

Mai avem o luna si plecam. O noua calatorie. Mult mai putin timp, insa la fel de mult entuziasm. Pe Gunnar suntem nevoiti sa il lasam acasa. Insa ne luam cu noi optimismul si voia buna.

Ce avem stabilit pana acum? Pai… avem biletele de avion si cam… atat. Ah, am pomenit de entuziasm? Haideti cu noi!

leu

In Africa!

 

 

2014-09-15T13:39:05+00:00 By |1 Comment

One Comment

  1. SubwayReader August 14, 2014 at 12:43 pm - Reply

    Aveti grija de voi, MDilor! 🙂

    P.S.: Am citit azi acest reportaj ingrijorator http://www.mediafax.ro/social/reportaj-voluntar-roman-in-africa-populatia-e-fara-aparare-in-fata-ebola-nu-exista-sistem-sanitar-oamenii-nici-nu-si-permit-sa-ia-in-serios-amenintarea-foto-13077424 Stiu ca nu e in zona in care veti merge voi, dar aveti totusi grija de voi si de oamenii saraci de acolo.

Leave A Comment